Plněné žampiony sýrem – ementál, kozí jogurt vlašské ořechy, pesto


DSC_3800

  • vanička žampionů
  • 2 hrsti najemno nastrouhaného ementálu
  • 1/2 kelímku kozího jogurtu (bývá hodně řídký)
  • olivový olej, sůl pepř a hrst vlašských ořechů na zasypání (nebo domácí pesto např.: z celerové nati, vlašských ořechu a parmezánu)

 

Očištěným žampionům (nemusí být oloupané) opatrně vyřízneme nohu a klademe je na pečící papír. V misce si smícháme kozí jogurt s najemno nastrouhaným ementálem. Žampionové „misky“ zakapeme olivovým olejem, naplníme sýrovo-jogurtovou směsí a zasypeme pokrájenými vlašskými ořechy. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 160°C asi 20 minut.

Báječně se hodí k zapečené bramborové kaši, polentě, česnekové bagetě či čerstvému salátu.

DSC_3801

adela

 

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>