Jablek má každý plný sklep a chuť na ně nás pomalu přechází, tohle je ideální recept jak je využít a zároveň si pochutnat.
Jablka a vločky jsou výborné jako vydatná snídaně, nebo sytá večeře.
Nejlepší dezert babičky Magdy, je to vůně zimy a mého dětství, stojí za to je vyzkoušet…
- 4 větší jablka
- 2 lžíce másla
- skořice
- 150 g cukru
- 2 lžíce medu
- 2 hrnky vloček (pohankové, ovesné…)..vločky na 2 h namočíme do vody.
Uděláme karamel…měl by být světlý..(lepší je ho dělat v nádobě v které budeme zapékat)
na karamel navrstvíme nakrájená jablka…zasypeme namočenýma vločkama, do kterých jsme dali skořici a med. Na povrch můžeme pokrájet máslo. Zapečeme . Podáváme se zakyskou.