Karamelová jablka…


Jablek má každý plný sklep a chuť na ně nás pomalu přechází, tohle je ideální recept jak je využít a zároveň si pochutnat.

Jablka a vločky jsou výborné jako vydatná snídaně, nebo sytá večeře.

Nejlepší dezert babičky Magdy, je to vůně zimy a mého dětství, stojí za to je vyzkoušet…

IMG_0453

  • 4 větší jablka
  • 2 lžíce másla
  • skořice
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 hrnky vloček (pohankové, ovesné…)..vločky na 2 h namočíme do vody.

Uděláme karamel…měl by být světlý..(lepší je ho dělat v nádobě v které budeme zapékat)

na karamel navrstvíme nakrájená jablka…zasypeme namočenýma vločkama, do kterých jsme dali skořici a med. Na povrch můžeme pokrájet máslo. Zapečeme . Podáváme se zakyskou.Bez názvu-2

 

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>