Dip z pečených paprik a bílých fazolí


IMG_4951_mal_form

Další dipový recept pro každý den a příležitost.

Co k tomu:

  • dvě červené papriky
  • bílé fazole (záleží na vás jaké použijete, ty z plechovky uplatníte hned, ty domácí musíte den předem namočit a uvařit)
  • balsamico
  • olivový olej
  • bazalku, pepř, sůl, lahůdkové droždí
  • česnek

Papriky a celou paličku česneku dáme péct do trouby či remosky. Poté, co je měkoučké vyndáme, oloupeme a počkáme chvilku než vychladnou, je přidáme k rozmixovaným fazolím. Dva stroužky pečeného česneku oloupeme a i s lžičkou balsamica, oliv. oleje, bazalky, soli, pepře a droždí mixujeme s předešlými surovinami. Koření je lepší dát spíše méně, dochutit můžete pomazánku vždy. S chlebíkem či tortillou dobrota:)

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>